GIMAEX je internacionalna kompanija sa sjedištem u Parizu, Francuska. Sa početkom proizvodnje vatrogasnih vozila još davne 1934. godine kompanija ima tradiciju te konstantan rast dugi niz godina.

Kompanija se sastoji od više proizvodnih pogona u Europi i van nje. Sa preko 350 stručnih i visokomotiviranih djelatnika Gimaex grupa nudi vlastita rješenja i proizvode za djelatnosti u vatrogastvu, službama za spašavanje u slučaju prirodnih katastrofa, policiji te službama u zdravstvu i vojsci.

Proizvodnja vatrogasnih nadogradnji za vozila različitih proizvođača Renault, MAN, Mercedes, Scania, Volvo, VW, Iveco i druge jesu samo jedan dio proizvodnje iz širokog spektra proizvoda. U ponudi su vatrogasni kontejneri za gašenje požara, One Seven sistemi za gašenje pjenom, specijalna vozila za zaštitu od nuklearnog, biološkog ili kemijskog onečišćenja, tehnička vatrogasna vozila, komunikacijsko-zapovjedna vozila, zakretne vatrogasne ljestve različitih dužina, vodeni topovi, vatrogasne mlaznice te ostala oprema za spašavanje i oprema vezana za zaštitu od požara. Kompletna oprema i svi proizvodi nose ISO standard ili DIN normu.